Ervaren opleidingsverstrekker

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs (CVA) is een onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers die Belgische en Nederlandse studenten begeleidt op het gebied van thuisopleidingen, groepslessen en afstandsonderwijs.

Via onze school kan je cursussen volgen die je voorbereiden op een nieuwe carrière binnen diverse bedrijfssectoren. Onze thuisopleidingen zijn ontwikkeld door zelfstandige ondernemers en docenten met jarenlange ervaring in de praktijk. Zij zullen je graag de knepen van het vak aanleren.

Het Centrum voor Afstandsonderwijs organiseert opleidingen voor zowel de beschermde beroepen* als voor de vrije markt gereguleerde beroepen.

*Vanaf 1 januari 2018 verandert te regelgeving omtrent de beschermde beroepen. De bouw-gerelateerde beroepen blijven beschermd en het examen zal zoals voordien via de Centrale Examencommissie verlopen. Alle andere tot dan beschermde beroepen worden vrij gereguleerd waardoor je het examen gewoon bij ons kan afleggen.

Kies je voor een opleiding met betrekking tot een voor de vrije markt gereguleerd beroep? Dan leg je een examen af aan onze school. Wanneer je slaagt, behaal je een waardevol diploma waarmee je je beroepskennis vlot aantoont bij sollicitaties. Wil je starten als zelfstandige in België? Je hebt enkel een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit erkende vestigingsattest behaal je snel via de opleiding bedrijfsbeheer.

Volg je een opleiding die leidt tot een beschermd beroep? Dan leg je na het examen aan onze school ook een examen af bij de Centrale Examencommissie, om je theoretische vakkennis aan te tonen. Het kan gaan om een mondelinge proef, een schriftelijke proef, of een schriftelijke én mondelinge proef. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op deze test, zodat je zeker bent van je slaagkansen. Wanneer je slaagt voor dit examen, behaal je bovenop het diploma van de school ook een erkend vestigingsattest van de Vlaamse Overheid. Met dit waardevolle vestigingsattest start je dan zonder problemen een eigen zaak (mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt) of ga je aan de slag als werknemer.

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs organiseert ook vooropleidingen en thuiscursussen als voorbereiding op de examencommissie (middenjury) van het Vlaamse Departement Onderwijs. Je kan via deze weg officiële diploma’s behalen op het niveau van het secundair onderwijs. Dit is ideaal voor vroegtijdige schoolverlaters of voor mensen die een extra diploma willen behalen.

ISO 9001-2008 gecertificeerd

Het Centrum voor Afstandsonderwijs is bovendien ISO 9001- 2008 gecertificeerd. Jaarlijks wordt de onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditors. Dit kwaliteitslabel betekent dat we alle noodzakelijke opleidingsmiddelen en- procedures aanwenden om een kwaliteitsvolle opleiding te garanderen.

ISO_logo

Ingeschreven in het Centraal Register van Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)

Het Centrum voor Afstandsonderwijs is ingeschreven in het Centraal Register van het Kort Beroepsonderwijs. Dit betekent dat onze school voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. De school beschikt over de juiste certificatie en heeft de audit met een positief resultaat afgerond. Ook onze docenten zijn geregistreerd in dit register. Zo ben je zeker van de kwaliteit van jouw opleiding.

Officieel erkend door de beroepsvereniging Wellnessfederatie

Alle opleidingen binnen het domein beauty en wellness zijn erkend door de Wellnessfederatie. Dit is de beroepsvereniging van de wellnesssector die zetelt in de Hoge Raad van de KMO (de Federale overheidsdienst Economie en Middenstand van België). De Wellnessfederatie controleert de kwaliteit van de lessen, de docenten en de didactische materialen op regelmatige tijdstippen. Wie een diploma heeft behaald aan het Centrum voor Afstandsonderwijs kan zich aansluiten bij deze beroepsvereniging en geniet zo van tal van voordelen.

Branchevereniging IVBO

Wie een opleiding heeft gevolgd bij het Centrum voor Afstandsonderwijs kan zich probleemloos aansluiten bij de branchevereniging IVBO. Deze beroepsvereniging controleert de kwaliteit van de lessen, de docenten en de didactische materialen op regelmatige tijdstippen. Wie een diploma heeft behaald aan onze onderwijsinstelling kan zich aansluiten bij deze beroepsvereniging en geniet zo van tal van voordelen

De beste IT-infrastructuur en begeleiding

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van De Ondernemersschool, begeleidt de studenten via de meest hoogtechnologische servers en IT-infrastructuur vanuit Nederland. Dag en nacht staan onze medewerkers daar klaar om je de perfecte studiebegeleiding te geven. Via razendsnelle internetverbindingen log je in op ons studentenplatform en krijg je van daaruit jouw persoonlijke begeleiding. Dankzij deze uitstekende infrastructuur hadden we de voorbije jaren geen enkele onderbreking of panne.