Docent in de kijker: Hilde Mortelmans

16/10/2020 Nathalie Focant

Het CVA is gekend in binnen- en buitenland. Jaarlijks krijgen we dan ook aanvragen van mensen over de hele wereld om een opleiding bij het CVA te volgen. Het omgekeerde kan echter ook: onze docenten zijn perfect in staat om jou te begeleiden vanuit het buitenland dankzij het systeem van thuisonderwijs. Zo is er bijvoorbeeld docente Hilde Mortelmans: zij begeleidt haar studenten met veel plezier vanuit Portugal. Als docente ‘Management Assistant’, ‘Freelance secretariaat’, ‘Presentatietechnieken’ en ‘Duits’ krijgt zij heel wat vragen in haar mailbox te verwerken. Leren en doceren op afstand kan in haar geval dus wel heel letterlijk genomen worden. Wij maakten alvast van de gelegenheid gebruik om haar enkele vragen voor te schotelen, zodat haar studenten de kans krijgen haar beter te leren kennen.

“Mensen die me kennen, weten dat ik altijd bezig ben met verschillende projecten tegelijkertijd. Naast het doceren bij het CVA, heb ik in België een vertaalbureau (Jinah Translations), en bouw ik samen met mijn echtgenoot een bedrijf uit in Portugal. De kernactiviteiten van dit bedrijf zijn luchthavenvervoer, lokale transfers en begeleide excursies. Nevenactiviteiten zijn property management en consultancy diensten. Daar stopt het echter niet: een van mijn volgende doelen is boeken schrijven en ze uitgeven in e-bookvorm. Ik heb nog zo veel plannen voor de toekomst, maar ze verklappen, doe ik voorlopig niet!”

Via haar twee bedrijven is Hilde erg bedreven met allerhande administratie, marketing, opvolging van klanten en facturatie. De ervaring om haar bedrijven succesvol te runnen, had ze opgedaan in eerdere jobs, zoals bijvoorbeeld management assistant/afdelingssecretaresse bij Janssen Farmaceutica. De kriebel om zelfstandige te worden, werd echter te groot om te blijven negeren. Daarop besloot ze om eerst te starten als freelance secretaresse in bijberoep, en daarna in hoofdberoep. Haar rijke ervaring maakte haar de ideale kandidaat om onze secretariaatsopleidingen te doceren. Ze kwam dan ook bij het CVA terecht, waar ze meteen aan de slag kon als docente.

“Mijn achtergrond voor de opleidingen ‘Management Assistent/Directiesecretaresse’ en ‘Freelance secretariaat’ is, denk ik, duidelijk gezien mijn beroepsleven. De cursus ‘Duits voor beginners’ komt dan weer voort uit mijn passie voor talen. Ik heb ervaren dat, hoe meer talen je kent, hoe meer je kunt genieten van wat de wereld te bieden heeft. Denk maar aan ontmoetingen met interessante mensen, literatuur, reizen enzovoort. Hoe meer talen je kent, hoe meer beroepsmogelijkheden je ook krijgt, en hoe meer deuren er voor je opengaan.”

“De cursus 'Presentatietechnieken' is gekomen vanuit mijn ervaring als spreker tijdens een jaar Up With People. Plus, bij het zelf volgen van seminars en workshops merkte ik een duidelijk verschil tussen de ene spreker en de andere; waarom had de ene spreker meer succes dan de andere? De cursus is samengesteld vanuit onderzoek en zelfstudie. Het doel is om jou, als manager, begeleider van een workshop of seminar,… handige tools aan te reiken die van jouw presentatie een succes maken.”

Voor Hilde betekent afstandsonderwijs een mogelijkheid om bij te leren, te groeien, aan een schappelijke prijs en met begeleiding. Het grote aanbod aan cursussen biedt voor elk wat wils. Voor haar is het ook een groot voordeel dat de cursussen samengesteld werden door beroepsmensen, die dagelijks ondervinden wat nodig is in het bedrijfsleven, en hun ervaring en kennis op die manier delen.

“Lesgeven aan de school is voor mij telkens weer een ervaring. Ik vind het fijn om mensen te kunnen helpen op hun levensweg, hen op afstand ‘te ontmoeten’, zodat ze meer mogelijkheden voor henzelf kunnen creëren. Het grote aanbod aan cursussen creëert voor iedereen mogelijkheden. Je moet ze alleen maar grijpen en er iets mee doen. Elke dag leer ik bij doordat de school constant evolueert en uitbreidt. De collega’s van de school staan ook altijd klaar om mij, als docent, te helpen. En wat meer is, het gebeurt altijd op een warme, vriendelijke manier!”

Elke docent heeft zijn/haar eigen manier om les te geven, en dat is bij Hilde niet anders. Haar cursussen zijn opgesteld vanuit praktijkervaring. Het is haar bedoeling om studenten handvaten aan te bieden van waaruit zij dan zelfstandig verder onderzoek kunnen doen naar wat zij precies nodig hebben. Het is dan ook niet mogelijk om alles uit de praktijk in een cursus te bundelen.

“Ik verwacht van studenten dat ze zelfstandig worden en zelf initiatief nemen, verdere opzoekingen doen. In het kader van deze visie zal ik een student niet pushen om iets te doen. Het initiatief moet van de student zelf uitkomen en dan zal ik alles wat binnen mijn mogelijkheden ligt doen om deze student verder te helpen. Maar die zelfstandigheid, dat initiatief, dat is belangrijk, in alles! Ben je niet gelukkig in je baan? Voel je de kriebel om iets anders te doen met je leven, maar weet je nog niet precies wat? Kijk dan naar het aanbod van thuiscursussen en geef jezelf de kans om te groeien, bij te leren, je leven een andere wending te geven. Mogelijkheden worden niet altijd op een gouden dienblad geserveerd. Je moet er wat voor doen en de enige manier is: actie. Dus waarom niet starten met een CVA thuiscursus? Ga ervoor!”

Heb jij zin om nader kennis te maken met Hilde? Schrijf je dan nu in voor een van haar cursussen! Ben je geïnteresseerd in secretariaatswerk? Dan kunnende opleidingen ‘Management Assistant’ en ‘Freelance Secretariaat’ jou vast bekoren! Wil je graag je Duits bijspijkeren? Bekijk dan het gratis proefhoofdstuk van deze opleiding. Of leer alles over een sterke mondelinge presentatie in de opleiding ‘Presentatietechnieken’. Veel succes!


relatedBlogs

Trendwatching: 5 trends die 2020 zullen bepalen

Mon of ma?

Creatief schrijvenpreviousLabel

Oud-studente Ingrid wint eerste prijs bij schrijfwedstrijd

nextLabel

Word jij de nieuwe Instagram influencer?

mostRead


Nederlands

12/07/2018

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Onbelast bijverdienen? Doe snel en eenvoudig aangifte bij de RSZ!

09/07/2018

relatedCourses


Duits Beginners

Droom je er al lang van om Duits te spreken op je werk, op reis of met kennissen?

Administratief Bediende

In deze opleiding leer je alles over klassement, timemanagement en bedrijfsadministratie.

Administratieve Freelancer

Start vandaag met de thuisstudie Administratieve Freelancer en maak werk van je passie!

Basiscursus Administratie

Met deze thuisstudie kun je al binnen 3 tot 6 maanden jouw diploma op zak hebben!

Duits voor Beginners

In de cursus Duits voor beginners leer je foutloos Duits spreken en schrijven.

studyCategories


Administration

Languages

Marketing & Communication

blogTags


AdministratieHilde MortelmansDocent in de kijkerPresentatietechniekenDuitsCursusThuisstudieOpleiding

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0